lunedì 3 febbraio 2014

Le frìtole de patate di Nonna Georgette


1 kg patate
5 uova
100 gr. farina
1/2 bustina lievito
scorza limone
150 zucchero
sussurro sale
olio per friggere
zucchero a velo per spolverizzarle

Procedimento:
si mettono a cuocere le patate e ancora calde 
si passano allo schiacciapatate.
SOLO quando sono diventate FREDDE 
si amalgamano tutti gli altri ingredienti 
finchè ne risulta un purè morbido. 
Si scalda l'olio e si friggono. 

Poi si spolverizzano di zucchero a velo e buon appetito!

4 commenti:

  1. Xè un boto e vinti de note... ma te me ghè fato vegner fame ...mejo ca vae in leto!!!! Magari provo a farle un giorno...

    RispondiElimina
  2. Si, le fritole fate col purè desso? Sparagnete el tempo, fale come le fasèa tonona, nemo.
    Ansi, prova farle co la polenta za ca te sidrìo...

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Vìditu Alfy... quando che no se gà mai messo sù gnanca na cògoma de cafè da uno... che se parla for da na suca? Le frìtole caro mio le se pol fare in tante maniere... anca co le patate (no purè) e anca co la polenta e te digo che le zé no bone... bonissime... parchè le gò magna giusto sta stimàna... Zè tuto magnari de riciclo de stiani, par no butar via gnente...

      Elimina
    2. sarebbe una varietà di gnocco ?

      Elimina

Avvisi della settimana

Sabato 1 e domenica 2 febbraio alle porte delle chiese di tutta la valle ci sarà la vendita delle primule a favore del Centro di aiuto alla ...