1 kg patate
5 uova
100 gr. farina
100 gr. farina
1/2 bustina lievito
scorza limone
150 zucchero
sussurro sale
olio per friggere
zucchero a velo per spolverizzarle
Procedimento:
si mettono a cuocere le patate e ancora calde
si passano allo schiacciapatate.
SOLO quando sono diventate FREDDE
si amalgamano tutti gli altri ingredienti
finchè ne risulta un purè morbido.
Si scalda l'olio e si friggono.
Poi si spolverizzano di zucchero a velo e buon appetito!
Xè un boto e vinti de note... ma te me ghè fato vegner fame ...mejo ca vae in leto!!!! Magari provo a farle un giorno...
RispondiEliminaSi, le fritole fate col purè desso? Sparagnete el tempo, fale come le fasèa tonona, nemo.
RispondiEliminaAnsi, prova farle co la polenta za ca te sidrìo...
Vìditu Alfy... quando che no se gà mai messo sù gnanca na cògoma de cafè da uno... che se parla for da na suca? Le frìtole caro mio le se pol fare in tante maniere... anca co le patate (no purè) e anca co la polenta e te digo che le zé no bone... bonissime... parchè le gò magna giusto sta stimàna... Zè tuto magnari de riciclo de stiani, par no butar via gnente...
Eliminasarebbe una varietà di gnocco ?
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