Prendete una nonna con buona volontà, mettetele vicino un nipotino curioso, simpatico e che abbia voglia di fare, indossate 2 grembiuli, un tavolo per impastare, gli ingredienti giusti: tanta pazienza, attenzione e gioia, non importa se si sporca in giro, ogni tanto qualche bacio e sorrisi a volontà.
Io faccio così!!! Lucia
Ancò che zé el dòbia grasso...
voglio condividere la ricetta delle castagnole che solitamente amo fare:
semplice veloce e il risultato è ottimo!
Per una terrina:
2 uova--400 gr di farina--100gr di zucchero--65 di burro--mezza bustina di lievito--una spruzzata di liquore (prugna-grappa)--un pizzico di sale
Sbattere le uova e aggiungere gli ingredienti (il burro fuso), impastare bene
e poi fare come con gli gnocchi, ma tagliarli più piccoli;
cuocere in olio caldo, spolverare di zucchero a velo e ... gustare!!!
BUON CARNEVALE A TUTTI!
SEI UNA NONNA FANTASTICA........ BUONE LE CASTAGNOLE DOPO PASSO SE NE RIMANGONO
RispondiEliminaDesso saro el PC e triso.
RispondiEliminaVedémo cossa ca combinarò.
El tempo infame me ispira.
Lora, ghetu trisesto???
RispondiEliminaSì, ma na piana a la gò brusà par fora e crùa rento par via del'ojo massa caldo e ghe le gò dà ale galìne.
RispondiEliminaLucia, se te ghin lassi na sbranchiela nel tabernacolo dei Tamburinari par un poro vecioto, a tighinarè merito.
RispondiEliminaVara Don che la Lucia l'è brava... ma a no verte pensà e contentà suito la ga perso un ponto.
EliminaPerò... magari la ghen'à messo, e n'altro l'è rivà prima de ti?! Curi a vardare, non sessa mai!!
I me le gà magnà tute!!!! Ieri gò fato gnochi, castagnole e pasticio par metarlo via pronto, ma ... ancò no gò più gnente!
RispondiEliminaGhio osservà che la Lucia la ne mostra, la ne ingolosisse e dopo se se fémo vanti... la gà sempre na scusa pronta par dire che la gà finìo tuto???
EliminaSi si, go osservà anca mi, Carla. E dopo la dixe che la xe par la pace n'te la vale. Come se fa a aver el core in pace se no se pode esser contentà ? Me fa pecà sto poro vecio dei Tamburinari chel trova vodo el tabernacolo ! Mi ghe faria un gateau ma no so sel ghe piase cofà le castagnete celtiche de la val d'Astego !?
EliminaEl tabernacolo el xe massa umido pal gatò, epò me sa che ghinè massa lì rente che ghe tende. Grassie comunque del gentil pensiero. Parché no te pruvi a fare el gatò col gato, dolse proteico tipico vicentino da promuovere nel Delfinato come leccornia nostrana? Magari Pierre el ghe ciapa anca el léco, dato chel sarà anca stufo de spessatìn de sghirato.
EliminaCossa dirve???A gavì proprio rasòn, ma portare qualcossa a tuti, xè inposibile!!! A no ve fasso pì vedare gnente....
Eliminama no Lucia perchè? dai che scherzano tutti per farti arabbiare
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