La Bepìna ere dai Costa (so Nòna de Nicolò par capìrse) na volta la me gà dà da sajàre dele frìtole che la ghéva pena imbastio sù ela in do e do quatro. Sa ve le segnalo, zé parchè oviamente le zéra speciali. Da ciuciàrse i dìe...
3 guciàri de sùcaro
3 uvi
2 pumi
1/2 bustina de uéta (lavà, messa a bagno e sugà)
1 guciàro de lievito
na presa de sale
graté un limòn
e la farina che tira.
Gà da vegnére come na moséta...
oio de bagìgi fresco
la giusta calorìa
e vanti... godìve...
verdì le finestre, primo... par no ingramegnàre la cusìna de odore da oio e secondo parché solo l'odore ghe fassa rabia a tuti quij che passa...
se tornasse quij tempi...
Ciao sono Obelix al 45°, ma questo non mi impedise di mangiare le fritole. Che vita è senza fritole?
RispondiEliminacome darte torto e quando che no se beve le piase ancora de più
RispondiEliminaObelix, non ti capita di fare la putana ? Antica tradizione...vedi come fare nel post dl 15.11.2012. Io ci sono ritornata per trovare la ricetta della "fugazza" che farò domani.
RispondiEliminaCossa dito mai?!Lo mandito in Campo Marso a farghe ciàro ale rane col finfolo???
EliminaChe dire? Questa proprio non me l'aspettavo, è una sorpresa..ad ogni modo, non importa se la ricetta segreta è stata rivelata: Gastone la usa spesso ma non ha mai fatto le frittole squisite come quelle della nonna, parola di degustatore ufficiale!
RispondiEliminaEffettivamente ci vuole sempre quel tocco personale, non c'è niente da fare.. peccato che le nostre nonne passino...
EliminaSe la Carla prova, ci proponiamo assaggiatori volontari, tu sarai il giudice presidente della giuria, in qualità di conoscitore unico di quei risultati.
Tusi, assé stare Obelix, poro toso, fin che lè ancora in galeria. Sa tachè co sti argomenti fra il godereccio e il licenzioso nol riva gnanca a 50.
RispondiEliminaSe el ghe someja a GERARD DEPARDIEU a go paura che el sciopa prima.Comunque battute a parte se sei arrivato fin qui resisti ,guarda che VOLERE E'POTERE .FORZA!!!!!!!!!!!
EliminaNo, nostè licensiare nisuni, gà rajon el Don
EliminaSembri un po' bacchettone caro Don e poi preferisci i bagigi alle fritole. Sei prerecchio strano e non si capisce su quale sponda dell'Astico abiti.
RispondiEliminaEl gà un pie de qua e uno de là, no sta preocuparte el ghe la fa sensa cascare in acua, lè un Don
EliminaQuelo storto el lo gà a sinistra, su la foto de Casotto, come la man. Penseghe sù desso !
EliminaVero Obelix che vita trista saria sensa fritole.
RispondiEliminaLo diseva anca i nostri veci; poareti ma co la fritola in casa (anca se luri i la ciamava co naltro nome).
No ste parlarme a mi de fritole, par carità! No par gnente, ma gale o no gale sempre rasòn lore?!
EliminaÈ la fede delle fritole come l'araba Fenice, che vi sia ciascun lo dice, dove sia nessun lo sa.
RispondiEliminaValà cuco! Vuto dirme che nissun lo sa... ma valà, va! da dove rivitu??!!
RispondiEliminaOOOBEEELIIIX...
RispondiEliminavarda che formigàro che te ghè movésto sù...
me gà da éssare vegnù in mente anca quele cuatro frìtole magnà de gusto dala Bepìna e fare el post!!!
Però gà rejòn el Don dal Brassale...
i òmeni i posta solo quando...
Mi go sempre reiòn, ma àsseme stare l'Obelix pora bestia, antevidi mia come che l'é ridoto? Saria anca ora de broàr su un poca de chincaglieria, cicare, sculieri e castruini vari. No xe mia tanto so mare far le fritole coi pareciti spurchi. Quel'altra la riva col zenzero e gangnam style. Ma cosa vala a catàr fora che chive in vale a semo sta slevà a stento a sucaro de ordo. Aproposito, te podarissi publicare la riceta del sucaro de ordo.
EliminaDopo ghe domando a me Mama se la se ricorda la ricéta. Me Nòna lo faséva, me ricordo che la desfàva el buro nela técia e la ghe metéa sùcaro e acua... el vegnéva uguale a cuélo che vendéa el farmacista.
EliminaCarla, sti qua i gavarà capio che bisogna metterghe zenzero tei dolce, o magari i sarà gran consumatori di Gnammankoudji. No te cridi ?
RispondiEliminaLancio na proposta ale fémene e ai òmini de bona volontà:
RispondiEliminaVanti che finissa el carnevàle che sarìa a dire el cuatro de marso...
fare na FRITOLàDA da cualche parte al caldo? Le fémene fa le frìtole, ma non necessariamente solo lore...(Gastone L. sicuramente el sarìa pì bravo de tute...) i òmini i porta el fragolino.
Ca fùssimu boni a imbastìrlà??? Féme saére... altriminti passiénsa...
OPEN BAR per OBELIX !
EliminaPer le fritole, o i grustoli, pensa a chi si trova a 300kms e più : lascia le porte aperte, cosi abbiamo l'odore, almeno !
ahahahaha... te ne ciapi par la gola!! dito che ghe la fissino anca col Don?
RispondiEliminaNooo, nooo... el Don lo ciapemo altro che con 'na fritolàda! coun fritolòn! ahaha..