domenica 26 gennaio 2014

I grùstuli dela Gianìna campanàra



Sta specialità sajà al Circolo Pensionati.

4 guciàri de acua
4 guciàri de late
2 guciàri de graspa
2 guciàri de sùcaro
2 uvi
2 guciarìti de lievito
2 noséle de buro
na presa de sale
la farina che tira
sùcaro a velo da spolveràrghe sora
oio par frìsere

scaldare acua, late, sùcaro, buro e sale.
Dontàre pian pianélo tuto el resto.
Tirare la sfoja fina.
Fé i rumbi co la ruéla o tundi col bicére, o la forma ca vulì.
Scaldé l'oio de bagìgi fresco e procedì...
Se i ve ven fora boni e tanti e no saì a chi dàrghili...
mitì pure un messaggio sul post ca rivémo...
E... me racomàndo... sempre la finestra vérta...
par far cicàre chi che passa...


3 commenti:

  1. Ma con tutte queste ricette, vogliamo proprio rischiare la lavanda gastrica?!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. E il diabete e se annegate con del bon baccaro il fegato fara' i salti mortali.

      Elimina
    2. pane e vino siamo in piena liturgia, raga !

      Elimina

La vignetta