mì invésse co le fao,
fao sempre quele de riso,
che faséa me Nòna Gusta e me Mama
1 bicére de riso vialone nano che el gà pì amido
graté un limon o na larànsa (co la scorsa no tratà)
2 guciàri de sùcaro
2 uvi
2 guciàri de farina
na ponta de guciàro de lievito
1 gugiàro de graspa
uéta e pumi (regoléve valtre)
A cusiné tanto el riso in modo che el devénte na papéta e lassélo vegnér fredo.
Dopo a ghe dontè tuto el resto.
A fasì bòjere l'oio e procedì...
Bone tépide, ma anca fréde...
Me racomàndo sempre la finestra vérta...
e se Sponcio el vol sajàrle... (la Bady ghe le faràla???) bon... che el se fassa vivo, ma no chel pense che mi vaga ai Tamburinari a portàrghele 'ntel tabernacolo del'anas... come che el ga fato nar de tondo el poro SERA...
Bone anca quele ma vardè chel riso no sie amaro, la graspa e el sùcaro con moderassion, i uvi friski come la galina !
RispondiEliminaLa Bady, anca se la xe na fritola nata, la xe bona solo a far le draniki, altro che le fritole che fava me pora nona. Sa vuli cimentarve (ma no ste pensare che le se fae col cimento, anca se someiaria cussita), a me go fato dare la riceta:
RispondiEliminaGratè zo le patate crue, ma sguelti, vanti che le devente verde. Caveghe l’acqueta, se le la ga fata, zontege 2 uvi (meio de quili russi, con do bale) la sale, na sghinsa de pan gratà, un fià de late. Dopo sfriteghéle in te na farsora za calda e paréle torno col cuciaro. A vedarì che le se cusina in pressa. Le narìa magnà con la smetana (la pana agra che dopara i ùni) e compagnà da un squelòn de the.
Ma mi a go pi caro magnar bagigi e cafelate.
Cio' DON serte volte te tiri fora de quele monade che te me fe' spansare dal ridre.Comunque a ledo sempre volentiera i to discursi anca se serte volte a fo' fadiga a capirte.Te si drio a passare alla STORIA!!!!!!!!(In senso bon)
Eliminaze na riceta a do bale !
EliminaBen mi, la farsòra za calda!! Don, bisogna scaldarla, no trovarla za calda!
RispondiEliminaE po' el scuelòn de the?! de cabernet, e 'na fiasca po', altro che scuelòn!
El cafelate a te lo concedemo, ma no coi baigigi, dai.
Ghetu mai prova? Te ghin trè na sbranchiela intel squeloto con cafelate de boio (ma no quili co la sale, setu) e te li assi un fià smolegarse. Dopo te li schissi col roverso del cuciaro su pal parderento dela squela e te missi su pulito. A xe un magna e bevi energetico e corroborante made in Sponcio.
EliminaEh bravi i due DON !!!!! Visto che siete cosi esperti ed acculturati in materia e nello stesso tempo date consigli utili per il menage familiare ,visto che oggi e' il compleanno della mia dolce meta' cosa mi consigliate per festeggiare ??????? frittole con il cabernet o moscato oppure bagigi con caffelatte o the .E PO'CHE LA VAGA COME CHE LA VOLE. Aspetto istruzioni grazie
EliminaIo consiglio fritole al whisky. Ho una buona ricetta adattabile.
EliminaInginochiati ai suoi piedi con una rosa in mano e chiedile perdono per quanto la hai fatta danare.
EliminaAnca la calla va ben al posto della rosa !
EliminaGrazie dei consigli a tutti.Allora ricapitolando mi presento con tre o quattro fritole una bottiglia di whisky sotto il braccio,una rosa in mano ,una calla nell'altra e un elmetto in testa parche' o go' paura che la me COPA.
EliminaPortela a fare na caminadela, man te laman... co tesì al ponte dele slèche, daghe un urtòn!!
EliminaNo, cossa gheto capìo... no trarla zo! un urtòn go dito! Co' sto fredo, tarè come la se scalda...
GRAZIE DON SCONCHO ma mi a me cato a sirca 300 km dal ponte dele slèche e go paura ca rivaria un po' stracoto e xe fasile che l'urton me lo da ela par trarme da basso. XE mejo ca stae chieto col pigiama de flanela e finio el TG ca vae a fare un bel sono.Prevegnere xe mejo !!!!!!!!!!!!!
Eliminabeh, ghe sarà qualche altra stradela drio calche fosso, anca a 300 km da qua... co ponti e arbusti, se non con sièse. L'importante ze scaldarla col fredo, capìo?
EliminaIo spero che le ricette di Sponcio (ORRORE) non siano in realtà quelle che contribuiscono a tutta quell'intelligenza!!! Bion provare.
RispondiEliminaInteligensa? Se c'è, è usata male, se è usata male vuol dire che non c'è. Io ho provato ma i bagigi non si smolano nel caffelatte e non si riescono a schiaciare con il gucchiaio. Almeno ci dia ricete che funzionano. Secondo me questo signore dalla galeria non ha neanche mai tentato di uscire ma si è perso in qualche cunicolo laterale.
EliminaSte tenti che SPONCIO co i so bagoli e va a finire che col so canto come le sirene el ve tira rento tutti intela galleria. Riguardo all'inteligensa se OBELIX el ga' prova' a smolare e a schissare i bagigi in tel cafelate col guciaro vol dire che fora da na galleria el xe gia' rento in un'antra.
EliminaPrima de commentare, spete ca mete un po de acquasanta, parchè quà................
EliminaMa velà ! non vidi che le pitosto "patata" nei gusti.
Mi corre l'obbligo di farle osservare che dalle nostre parti, ghe ciamèmo anca "patata" ed ancor più poeticamente "patatina"...
EliminaValdastico 26 gennaio : serata crudismo (anche cartofèn crude per gli amatori)
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