venerdì 18 maggio 2012

Patate consà


Per 4 persone:

na siòla
dù eti de lardo
oto patate


 

 Mitì a lessàre le patate e intanto che le se cusìna mitì el lardo in te na padéla chel se desfe finché no se forma i sòssoli...
Butéghe rento la siòla finchè no la devénta maronsìna...
Co zé cote le patate tignì da parte un biciére de la so àcua e schisséle col schissapatate.
Missié le patate col lardo e la siòla come fusse un puré. Se vien un fià massa suto, dontéghe el bicére del'àcua dele patate ca ghì tegnù prima da na parte.
Se sposa ben col radìcio invernale e formàjo stajonà de quel che pìssiga...
Bon apetìto...

(a cura di Nico Sartori... che cussì le faséa so Nòna Bepa)

1 commento:

  1. Co le scarlogne (allium ascalonicum) al posto dele siole le ven mejo, pi rafinà . Provare par credare.

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